Wheels2move luistert graag naar de gebruikerservaringen met onze producten. Zo zijn wij continu op de hoogte van wat er goed maar ook minder goed gaat tijdens het gebruik van onze producten in het dagelijks gebruik. Zo kunnen wij onze producten nog beter afstemmen op de wensen en behoeften van onze gebruikers.


Panthera X: ‘Ferrari onder de rolstoelen’

Lange tijd ben ik op zoek geweest naar een sportieve rolstoel die ik makkelijk mee kan nemen in de auto. Tijdens mijn zoektocht heb ik veel verschillende stoelen gezien en geprobeerd. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Wheels2move. Wheels2move levert stoelen van het Zweedse merk Panthera. In vergelijking met andere rolstoelen viel mij op dat Panthera erg lichte stoelen maakt. Omdat ik graag meer wilde weten over de mogelijkheden heb ik contact gezocht met Wheels2move.

Rudi van de Esschert heeft uitgebreid te tijd genomen om al mijn vragen te beantwoorden. Samen hebben we mijn wensenpakket bekeken. Uiteindelijk is er een vrijblijvende afspraak gemaakt, waarbij hij mij heeft laten kennismaken met twee verschillende rolstoelen van Panthera. Beide rolstoelen voldeden aan mijn wensen. Uiteindelijk heb ik een Panthera X besteld.

Het frame van deze stoel is geheel gemaakt van carbon. Dit maakt de stoel, die inclusief wielen en kussen slechts 4,5 kilo weegt, uitzonderlijk licht. De bekleding is gemaakt van airstof en zit heel comfortabel. De achterwielen van Spinnergy zijn afneembaar en de rugleuning is standaard neerklapbaar. Dit maakt de stoel naast heel licht ook erg compact en dus ideaal om mee te nemen. Zonder wielen heeft de stoel een tilgewicht van circa 2,2 kilo.

Ik gebruik de stoel vrij intensief zowel binnen als buiten. Na een aantal maanden in deze stoel te hebben gereden kan ik alleen maar zeggen dat dit zonder twijfel de beste rolstoel is waar ik ooit in gereden heb. Door het lage gewicht rijd de stoel fantastisch. Het carbon frame is erg stevig wat de rijgeigenschappen zeker ten goede komt, ook de gefixeerde achteras draagt hier aan bij. Zelf heb ik wel even moeten wennen aan de positie van de achteras. In eerste instantie vond ik het balanspunt redelijk kritisch. Samen met Rudi ben ik op zoek gegaan naar een goede zitpositie. Toen ik deze gevonden had bleek ook het balanspunt geen enkel probleem meer.

In vergelijking met de meeste andere rolstoelen, is de basisprijs van deze stoel vrij hoog. Daar tegenover staat dat de stoel heel compleet wordt geleverd, waardoor de totaalprijs uiteindelijk niet zo veel hoger is dan van een andere sportieve rolstoel waarbij nog allerlei meerkosten in rekening gebracht worden. Daarvoor heb je dan wel een unieke stoel die de helft lichter is dan de meeste andere rolstoelen.

De service van Wheels2move is erg goed. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Vragen en opmerkingen worden binnen 24 uur beantwoord. Dit maakt dat ik Wheels2move aan iedereen kan aanbevelen.
* Pluspunten
* Een laag gewicht
* Rijeigenschappen
* Geheel in te stellen naar eigen wens

Standaard zeer compleet geleverd, alleen voor een kussen en de kledingbeschermers geld een meerprijs;
* Comfort
* Design
* 5 jaar garantie op het frame

Conclusie
Zoek je een bijzondere stoel met zeer sportieve rijeigenschappen, probeer dan vooral ook de Panthera X.

Ook mijn vrouw is blij met deze rolstoel

Mijn naam is Andre Mosman, door een noodlottig ongeval in 2002 ben ik in een rolstoel beland, na het ongeval ben je alleen maar met je zelf bezig en je hebt totaal geen idee wat het is om in een rolstoel te zitten, laat staan hoe ga je hiermee om.

Via de WMO kreeg ik mijn eerste rolstoel, in eerste instantie was ik tevreden met deze
rolstoel, maar later bleek dat deze rolstoel zwaar was om te rijden en te manoeuvreren.

Zelfstandig autorijden in mijn aangepaste auto was ook niet mogelijk, ik kon deze rolstoel niet in mijn auto meenemen zonder hulp van derden.

Ik heb wederom contact opgenomen met de WMO om te vragen of ik in aanmerking kon komen voor een voor mij geschikte rolstoel, ligt van gewicht en goed demontabel, dit i.v.m. mijn zelfstandigheid. Helaas kon ik niet de rolstoel krijgen die voor mij geschikt zou zijn, de WMO deelde mij mede dat de rolstoel die ik wilde niet in hun pakket zat, dus einde oefening, dan maar kopen.

Ik had ondertussen voldoende ervaring om te weten wat voor mij de geschikte rolstoel zou zijn, na lang zoeken op internet en het bezoeken van meerdere leveranciers, is mijn keuze gevallen op de Panthera rolstoel van het type U2 light.
Rudi van de Esschert vertegenwoordigd het merk Panthera heeft de passing gedaan en mij de voordelen verteld van deze rolstoel.

Ondertussen maak ik al 2 jaar gebruik van deze rolstoel, er ging een wereld voor mij open, ik kon weer zelfstandig op stap met mijn auto, het in en uit laden van de rolstoel was geen enkel probleem meer, de Panthera U2 Light is ontzettend licht en goed demontabel.

Ook het rijden was er veel makkelijke op geworden, zeer flexibel en zonder veel kracht uit te oefenen om mij te verplaatsen, de schouders worden behoorlijk gespaard.

Ook mijn vrouw is blij met deze rolstoel, het is voor haar nu mogelijk de rolstoel in en uit te laden achter in onze auto. Mijn volgende rolstoel zal zeker weer een Panthera zijn, misschien wel de Panthera X met een tilgewicht van 2.1 kg.
Andre Mosman

Rollend van Casablanca naar Stockholm

Een tocht van ruim 6000 kilometer met een Panthera X!